Vlissingen is uitdagend

Vlissingen, stad met boulevard

De stad Vlissingen ligt op circa 8 kilometer van onze camping. De stad ligt aan de monding van de Westerschelde. Je kunt een leuke wandeling maken langs de twee kilometer lange boulevard. Je vindt er genoeg leuke terrassen om te genieten van het uitzicht. Wat deze wandeling ook bijzonder maakt is het feit dat je talloze schepen op een steenworp afstand voorbij ziet varen. Loop vooral tot aan het einde van de boulevard richting de allerlaatste strandtent (de Patha Rei). Op het uiterste puntje vind je een windorgel.

Vlissingen is volop in beweging

Vlissingen heeft een bijzondere geschiedenis als havenstad. In de 17e eeuw werd de stad een belangrijke handelsstad. Michiel de Ruyter heeft een grote rol gespeeld in de strategische positie van Vlissingen. Je vindt veel terug over de bijzondere maritieme geschiedenis van Vlissingen in het museum “MuZEEum”.

Vlissingen is volop in beweging. De stad heeft een stoer en modern karakter. Je ziet op vele plekken hoe industriële panden worden omgetoverd tot hippe en moderne nieuwe bestemmingen.  In het Scheldekwartier is een nieuwe haven gemaakt. Loop vanuit hier richting de grote haven. Daar kun je de prachtige jachten bij Amels van dichtbij bewonderen. Neem zeker ook een kijkje bij de Timmerfabriek of de Lasloods. Dit laatste is een oude werkplaats waar geregeld leuke evenementen worden georganiseerd.

Vlissingen zelf heeft een leuke binnenstad waar je gezellig kunt winkelen. Ga zeker ook eens heerlijk eten bij een van de vele restaurants op het Bellamypark.