Fietsroutes voor elk wat wils

Van Knooppunt naar Knooppunt

Op Walcheren zijn veel verschillende fietsroutes te vinden. Natuurlijk kun je zelf mooie routes uitstippelen aan de hand van de app “fietsknooppunt”. De Schoone Waardin is een perfect startpunt voor een van de vaste routes in de omgeving.
Wij bevelen zeker de Jan Raas fietsroute aan.

Jan Raas is een voorbeeld van wilskracht en een wielrenner met het Zeeuwse karakter.
Raas blonk vooral uit in de klassiekers, waarvan hij er veertien won in zijn carrière. Zijn vijf (een record) overwinningen in de Amstel Gold Race leverden hem de bijnaam Amstel Gold Raas op. In 1979 werd hij in Valkenburg wereldkampioen op de weg. Met Gerrie Knetemann en Joop Zoetemelk deelt hij het Nederlands record van gewonnen Touretappes: tien stuks. Overigens reed hij de Tour slechts twee keer uit: in 1976 en in 1978. Raas behaalde in totaal 145 wegzeges.

Tijdens deze wielerroute van 101 km door Zuid-Beveland en Walcheren rij je in het spoor van de Nederlandse klassiekerkoning.

Route-informatie
Deze route bewegwijzerd, je fietst met de klok mee. Routeverkortingen (46 en 55 km) staan duidelijk aangegeven op de kaart en de borden onderweg. Het start- of eindpunt bepaal je zelf.
Fietsroute Jan Raas; https://www.route.nl/fietsroute/770988/Jan+Raas+spookt+met+je+mee