Bezoekje waard

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Neeltje Jans
Bijzonder om te zien is het werkeiland Neeltje Jans halverwege de Oosterscheldekering. Bezoek ook de expositie over de belangrijke Deltawerken. Je kunt onder begeleiding dit indrukwekkende bouwwerk van binnen en buiten bekijken. Ook kan je met een natuurgids meer te weten komen over het duinlandschap of het onderwaterleven van de Oosterschelde.  Ga zeker ook op visite bij de zeeleeuwen, haaien en zeehonden.

Watersnoodmuseum
Tijdens een bezoek aan het gezellige Zierikzee kun je ervoor kiezen het Watersnoodmuseum te bezoeken. Het museum neemt je mee naar de watersnoodramp van februari 1953.

Fort Rammekens
Op loopafstand van De Schoone Waardin tref je het oudste zeefort van West-Europa. Tijdens speciale openingstijden kan je er vrij of onder begeleiding van een gids de kazematten en de voormalige kruitkamers bekijken.

Zak van Zuid-Beveland
Dit is een mooi landelijk gebied met leuke fiets- en wandelroutes langs verstilde dorpjes en talrijke binnendijken. De Zwaakse Weel en de Brilletjes zijn pareltjes in het landschap.

Kaloot
Ga op zoek naar haaientanden bij de Kaloot. Dit is een strandje tussen de waterinlaat van de kerncentrale en de ingang van de haven van Vlissingen. Je kan er haaien en roggentanden vinden.

Oranjezon
Het natuurgebied Oranjezon is een prachtig wandelgebied bij Vrouwenpolder. Je kunt hier mooie wandelingen maken over meerdere wandelroutes waar je herten en koninkpaarden kan tegenkomen. De toegang tot het wandelgebied voor leden van Het Zeeuws Landschap is gratis, overige bezoekers betalen € 1,– te voldoen bij een geldautomaat bij de ingang.