De Schoone Waardin

Activiteiten


Wij als naturistenvereniging Zeelandia vinden het in bijzonder belangrijk veel plezier met elkaar en onze gasten te hebben.

Ter ondersteuning van deze gedachte worden in het seizoen regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan:

 • Het genieten van gezamenlijke maaltijden
 • Tapasavond (iedereen brengt een tapa mee)
 • Samen wandelen in de mooie omgeving
 • In de ochtend sporten (callanetics)
 • Jeu de Boules toernooi op zondagen
 • Creatieve activiteiten
 • Muzikale optredens en sing-a-long optredens
 • Pub Quiz
 • Vrijdagmiddagborrel met bitterballen
 • Zondagochtend koffie-uurtje met wat lekkers
 • Enzovoort

De gastvrouw en gastheer

De vaste leden van Naturistenvereniging runnen allen één week de camping. Zij zijn tijdens de betreffende week het centrale aanspreekpunt voor onze gasten en leden.

Wat is er in de buurt te doen?

Neeltje Jans, een werkeiland halverwege de indrukwekkende Oosterscheldekering. In het informatiecentrum is een expositie over de Deltawerken te zien. Het is ook mogelijk om onder begeleiding dit bouwwerk van binnen en buiten te bekijken of met een natuurgids het unieke duinlandschap te bezoeken of een rondleiding over het onderwaterleven van de Oosterschelde. Op visite bij zeeleeuwen, haaien en zeehonden. Een uitje voor jong en oud.

Watersnoodmuseum, een zeer indrukwekkend museum bij Zierikzee over de watersnoodramp van februari 1953, gesitueerd in 4 caissons die werden gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat.

Fort Rammekens, op loopafstand van de camping, het oudste zeefort van West-Europa. Tijdens speciale openingstijden kan je er vrij of onder begeleiding van een gids de kazematten en de voormalige kruitkamers bekijken. Staande op het Fort heb je een fraai uitzicht op de Westerschelde, het industriegebied Sloe en het tegenover gelegen Zeeuws Vlaanderen en Antwerpen.

Zak van Zuid-Beveland, een mooi landelijk gebied met leuke fiets- en wandelroutes langs verstilde dorpjes en over talrijke binnendijken. De Zwaakse Weel en de Brilletjes zijn pareltjes in het landschap.

Haaie tanden zoeken bij de Kaloot, een strandje tussen de waterinlaat van de kerncentrale en de ingang van de haven van Vlissingen. Je kan er haaien en roggentanden vinden.

Natuurgebied Oranjezon, een natuurgebied nabij Vrouwenpolder. Een voormalig waterwingebied met mooie wandelroutes waar je herten en konikpaarden kan tegenkomen. Het grenst ook aan het naaktstrand. De toegang voor leden van Het Zeeuws Landschap is gratis, overige bezoekers betalen € 1,-- te voldoen bij een geldautomaat bij de ingang.

Bezoek aan Goes – Goes is de stad in het centrum van Zeeland. Het is een gezellige stad met een leuke, gezellige binnenstad met veel café’s en eetgelegenheden. Een stadshaven, oude straten en pleinen. Voor de kinderen is een bezoek aan het recreatiepark de Hollandsche Hoeve met o.a. een kinderboerderij, in en outdoor speeltuin de 4 Linden en het zwembad Omnium een aanrader.